View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001333SpeedFanConfigurationpublic2009-03-04 10:24
ReporterTaliskerAssigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityrandom
Status closedResolutionduplicate 
PlatformGigabyte GA-EP45-DS4POSXPOS Version
Product Version4.37 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001333: Configuration is lost on startup - intermittant
DescriptionSpeedfan fails to read CPU fan speed correctly and previous configuration is lost
TagsNo tags attached.
Motherboard Model
Video Card ModelGainward Bliss 8600 GTS

Relationships

duplicate of 0001348 resolvedalfredo Redetect sensor and reset setting's 

Activities

2009-01-19 05:52

 

Speedfan bug report.doc (193,024 bytes)

Talisker

2009-02-03 03:48

reporter   ~0004379

Update: I have found that speedfan does not always detect correct monitor chip. It somtimes detects an IT8714F and when this happens, CPU fan is incorrectly reported and configuration is lost. System is rebooted until correct chip is detected (IT 8720F). Correct configuration is returned. Sometimes takes 2 or three reboots.
I hope this helps you find the problem.

alfredo

2009-03-04 10:24

manager   ~0004594

I finally found the reason for this issue.
Please, follow issue id 0001348.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2009-01-19 05:52 Talisker New Issue
2009-01-19 05:52 Talisker Status new => assigned
2009-01-19 05:52 Talisker Assigned To => alfredo
2009-01-19 05:52 Talisker File Added: Speedfan bug report.doc
2009-01-19 05:52 Talisker Video Card Model => Gainward Bliss 8600 GTS
2009-02-03 03:48 Talisker Note Added: 0004379
2009-03-04 10:23 alfredo Relationship added duplicate of 0001348
2009-03-04 10:24 alfredo Note Added: 0004594
2009-03-04 10:24 alfredo Status assigned => closed
2009-03-04 10:24 alfredo Resolution open => duplicate